Nova raziskava pravi, da bi morali vsak dan pojesti 2 žlički medu! Veste, zakaj? (+ kateri med je najboljši?)

22. 11. 2022

Pozimi začnemo v čaj dodajati med, privoščiti pa bi si ga morali tudi kar tako "na žlico", pravi raziskava. Poglejte, kaj dobrega imate lahko od tega. 

Slika 1/2

Če imate radi med, imamo za vas dobro novico: raziskovalci z univerze Toronto so odkrili, da vam 2 žlički medu na dan lahko prineseta veliko dobrega. Poglejte, kaj natanko in kateri med se je najbolje obnesel. 

Čeprav med vsebuje kar nekaj sladkorja, vam lahko koristi. Kupite med pri preverjenem čebelarju in ne tistega iz trgovine, da boste dosegli kar najboljše učinke. Običajno je kvaliteten med dražji, vendar se vanj splača investirati, če želite poskrbeti za zdravje. Tako ali tako ga ne boste porabili hitro. 

Sodelujoči v raziskavi so v splošnem imeli zdrav jedilnik, pri čemer je sladkor predstavljal 10 % ali manj njihove prehrane. Dnevno so pojedli 40 g medu, kar je približno dve žlici. To so počeli 8 tednov. 

Raziskovalci so največ koristi opazili pri tistih, ki so jedli med iz akacijevega drevesa ali rožičev med. 

(Raziskava: https://www.utoronto.ca/news/study-suggests-honey-reduces-cardiometabolic-risks)

Kaj dobrega vam med lahko prinese? ➡️

Profimedia

Preverite tudi To se zgodi, če vsak dan uživate pomaranče ali pa Danes je dan za čokoladno torto: slasten in hiter recept brez jajc, mleka in masla