Med lahko uravna ravni slabega holesterola in krvnega sladkorja ter prepreči vnetja.Če bi med zamenjali za sladkor, kjer lahko (pri sladicah in pri jedeh, kjer dodajate sladkor), bi zmanjšali tveganje za bolezni, ki jih povezujemo s sladkorjem, kot je diabetes tipa 2, srčne bolezni in bolezni, povezane z jetri. Med je namreč zapleten produkt, sestavljen iz običajnih in redkih sladkorjev, beljakovin, organskih kislin in drugih bioaktivnih spojin, ki naj bi koristile zdravju. Raziskava je pokazala še nekaj: medu naj ne bi segreli na več kot 65 stopinj, saj pri tej meji izgubi večino dobrih lastnosti, ki jih ima. Če si torej žličko medu vmešate v vroč čaj, bo napitek sicer sladek, ne boste pa deležni vseh pozitivnih posledic.
Preverite tudi To se zgodi, če vsak dan uživate pomaranče ali pa Danes je dan za čokoladno torto: slasten in hiter recept brez jajc, mleka in masla