Panirani beluši

4. 6. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Panirani beluši (foto: revija lisa)
revija lisa

S čemaževo pomako in prekajeno šunko

Za 4 osebe potrebujete

  • 100 g moke
  • 100 g jedilnega škroba
  • sol
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 3 žlice mleka
  • 1 kg zelenih belušev
  • 1 šopek čemaža
  • 500 g puste skute
  • 150 g jogurta
  • poper
  • sladkor
  • 1 kg stopljenega masla
  • 16 rezin prekajene šunke

Priprava

V visoki posodi zmešajte moko, škrob, pol žličke soli in pecilni prašek. Prilijte 200 ml ledeno hladne vode in mleko. Vse skupaj zmešajte v gladko testo, posodo pokrijte in jo postavite na hladno.

Belušem olupite spodnje tretjine in jih osušite. Čemaž oplaknite in ga otresite do suhega. Potrgajte lističe in jih nekaj prihranite za pozneje. Preostal čemaž zmešajte s skuto in jogurtom ter vse skupaj začinite s soljo, poprom in sladkorjem.

Stopljeno maslo segrejte na 170 stopinj. Beluše postopoma, z glavico navzdol, povlecite skozi testo in jih približno 5–6 minut cvrite v vročem stopljenem maslu. Odcedite na kuhinjskem papirju. Postrezite s šunko. Pomako potresite s preostalim čemažem in jo postrezite zraven.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 46 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"