Panirani svinjski kotleti

Panirani svinjski kotleti (foto: stockfood photo) stockfood photo
24. 12. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Na aromatični ješprenjčkovi rižoti in s pestom

Za 4 osebe potrebujete

  • 75 g korenja
  • po 50 g zelene in korenine peteršilja
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 425 ml juhe
  • 1 žlico olja
  • 100 g ješprenja
  • 75 ml belega vina
  • 2 jajci
  • 4 žlice moke
  • 100 g drobtin
  • sol, poper
  • 4 svinjske kotlete s filejem (po 300 g)
  • 9 žlic stopljenega masla
  • 4 vejice peteršilja
  • 50 g nastrgane gavde
  • 2 žlici kisle smetane

Priprava

Zelenjavo očistite, čebulo in česen olupite ter vse skupaj zrežite na drobne kocke. Zavrite juho. Zelenjavo približno 3 minute dušite na vročem olju. Dodajte ješprenj in ga dušite približno 1 minuto. Prilijte vino in ga pustite izpareti med lahnim vretjem. Nato prilijte juho in ješprenj v pokriti posodi in na majhni temperaturi kuhajte približno 40 minut. Občasno ga premešajte.

Približno 10 minut pred koncem kuhanja v globokem krožniku razžvrkljajte jajci. V druga dva globoka krožnika stresite moko in drobtine. Moko začinite s soljo in poprom. Kotlete oplaknite in jih obrišite. Najprej jih povaljajte v moki, nato jajcih in nazadnje v drobtinah. Segrejte stopljeno maslo in na njem približno 5 minut z vsake strani pecite meso.

Peteršilj oplaknite, ga sesekljajte in ga skupaj s sirom in kislo smetano primešajte ješprenju. Postrezite h kotletom in po želji zraven postrezite še ocvrt peteršilj in pesto.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 68 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 47 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri