Paprika z bučo in mletim mesom

Paprika z bučo in mletim mesom (foto: Profimedia) Profimedia
7. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusna kombinacija zelenjave in mesa...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 rdeči papriki
  • 1 majhno bučo
  • 1 čebulo
  • 2 žlici olja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 2 rezini toasta
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 300 g mlete svinjine
  • 1 jajce
  • svež timijan

Priprava:

1 Papriki prerežite in ju očistite. Bučo oplaknite pod vodo in jo prerežite. Odstranite semena in bučo zrežite na majhne kocke. Buč hokaido ni treba lupiti. Olupite čebulo in jo zrežite na kocke. Skupaj s kockami buč jo popražite na segretem olju. Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter počakajte, da se ohladi.

2 Toast zrežite na kocke in jih prelijte s smetano. Dodajte mleto meso, pečeno zelenjavo in jajce. Začinite s soljo, poprom in sesekljanim timijanom.

3 S pripravljeno mešanico nadevajte paprike in jih položite v pekač. Prilijte malo vode in jih približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pred serviranjem jed potresite s svežim timijanom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri