Pečen kozji sir z zelenjavno prilogo

19. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečen kozji sir z zelenjavno prilogo (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Po francosko z aromatično paradižnikovo solato

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • sol, poper
  • 10 žlic oljčnega olja
  • 60 g črnih oliv (brez koščic)
  • 1,2 kg paradižnikov
  • 2 zavitka (po 180 g) kozjega sira

Priprava

Olupite čebulo in česen. Čebulo zrežite na obročke, česen pa na zelo drobne kocke. V posodici ga zmešajte skupaj s kisom in mešanico začinite s soljo in poprom. Med mešanjem primešajte še 8 žlic oljčnega olja. Olive po želji prepolovite in jih skupaj s čebulnimi obročki primešajte česnu. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Paradižnike operite, jih zrežite na četrtine, jim odstranite semenje in jih nato zrežite še na kocke. Stresite jih k polivki, če je treba, še enkrat začinite, in solato razdelite po 4 krožnikih.

Sir vodoravno prerežite. Razporedite ga po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in ga nakapajte s preostalim oljčnim oljem. Na srednjem nivoju pečice ga pecite približno 10 minut. Nato ga denite na paradižnikovo solato in ga po želji okrasite še z origanom.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 59 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord