Pečen krompir s skutino skorjico

15. 1. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Predlog za okusno kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g krompirja
  • 2 jajci
  • 200 g pasirane skute
  • 1 žlico kečapa
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 žličko mlete sladke paprike
  • 50 g sira
  • 1 žlico masla
  • 1 vejico peteršilja
  • 1 žlico olja

Priprava:

1 Krompir skuhajte v oblicah in počakajte, da se ohladi. Ločite rumenjake od beljakov. Beljake stepite v trd sneg. Skuti primešajte rumenjaka, kečap, sol, poper, papriko in sneg beljakov.
2 Olupite ohlajen krompir in ga zrežite na rezine. Pekač namastite z maslom in dno obložite s krompirjem. Po njem razporedite del skute in jo pokrijte s krompirjem. Ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zadnji sloj naj bo krompir.
3 Potresite ga z nastrganim sirom in nakapajte s stopljenim maslom. Narastek 25 do 30 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

Jed na koncu okrasite s peteršiljem. In dober tek!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri