Pečen piščanec po špansko

Pečen piščanec po špansko (foto: Profimedia) Profimedia
30. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

V kombinaciji s klobasami chorizo ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 celega piščanca
  • sol
  • 1 žlico timijana + nekaj timijana za dekoracijo
  • 1 žlico iglic rožmarina
  • 1 pomarančo
  • 500 g majhnega krompirja
  • 3 paprike (rumene, rdeče)
  • 1 čebulo
  • 200 g klobase chorizo
  • 2 žlici olivnega olja
  • 250 g paradižnikov

Priprava:

1 Očistite piščanca in ga zrežite na manjše kose. Začinite jih s soljo in poprom ter potresite z lističi timijana in sesekljanimi iglicami rožmarina. Meso nato nakapajte s sokom pomaranče in ga nekaj časa pustite stati v marinadi.

2 Medtem oplaknite krompir in ga prerežite na pol. Očistite paprike in jih zrežite na večje kose. V pekač stresite krompir, paprike, sesekljano čebulo in koščke klobas. Vse skupaj nakapajte z oljem in približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

3 Oplaknite paradižnike in jih zrežite na četrtine. Skupaj s kosi piščanca jih porazdelite po zelenjavi in vse skupaj pecite še 20 minut. Med peko piščanca nekajkrat prelijte z nastajajočo omako. Okrasite z vejicami timijana.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri