Pečena božična šunka s pikantno glazuro

20. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečena božična šunka s pikantno glazuro

Že med pripravo se vam bodo cedile sline

Za 6 oseb potrebujete

  • 1 šunko s kostmi in kožo (približno 2,8 kg)/
  • pol zavitka klinčkov

Za omako:

  • 200 g marelične marmelade
  • 50 g tekočega medu
  • 150 ml pomarančnega soka
  • 2 žlički dijonske gorčice

Priprava

Meso oplaknite, ga osušite in z ostrim nožem mrežasto zarežite v kožo. Ne režite pregloboko! V vsak romb zapičite po 1 klinček.

Za pripravo omake zmešajte marmelado, med, pomarančni sok in gorčico in vse skupaj zavrite.

Šunko položite na kuhinjsko rešetko in jo premažite z vročo omako. Rešetko skupaj s šunko postavite v pečico in jo na srednjem nivoju in pri 160 stopinjah pecite približno 1 uro in 30 minut. Med peko meso večkrat premažite s toplo omako.

Hrustljavo šunko zrežite na tanke rezine in jih postrezite s krompirjevim pirejem ali kruhom.

Čas priprave: približno 2 uri.

Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 65 g, maščobe: 45 g, ogljikovi hidrati: 32 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek