Pečena račka z vanilijevimi hruškami

24. 12. 2012 Vir: liza.aktivni.si

Meni za praznično večerjo.

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 jabolko
  • 2 korenčka
  • 200 g zelene
  • 1 račko (2 kg)
  • sol, poper
  • 1 vejico rožmarina
  • 500 ml perutninskega fonda
  • 100 ml belega vina
  • 50 ml hruškovega soka
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 žlico limoninega soka
  • 1 vaniljev strok
  • 2 hruški viljamovki
  • 2 žlici škroba
  • 1–2 žlici sladkorja s pomarančno aromo

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Čebulo sesekljajte. Pripravite jabolko, korenje in zeleno ter jih sesekljajte. Rački zunaj in znotraj začinite ter nadevajte z jabolkom in čebulo.

V trebušno votlino položite rožmarin in odprtino zašijte. Preostalo zelenjavo razporedite po pekaču in nanjo položite račko. V pečici ju pecite približno 30 minut. Nato prilijte fond in pecite še od 1,5 do 2 uri. Račko večkrat prelijte s fondom.

Zavrite vino, sok, sladkor, limonin sok in razprt vaniljev strok. Dodajte očiščene in narezane hruške ter jih zdušite. Račko posujte s pomarančnim sladkorjem in jo pod žarom hrustljavo zapecite. Omako presedite in ji odstranite maščobo. Po okusu jo začinite in zgostite s škrobom.

Čas priprave: približno 3 ure 30 minut.

Na osebo: približno 1000 kcal, beljakovine: 76 g, maščobe: 65 g, ogljikovi hidrati: 28 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri