Pečena zelenjava s kamamberjem

22. 5. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečena zelenjava s kamamberjem

Aromatični provansalski užitek

Za 4 osebe potrebujete

• po 2 rdeči, rumeni in zeleni papriki

• 1 gomolj česna

• 2 rdeči čebuli

• 300 g mesa buče hokaido

• 2 bučki

• pol šopka timijana

• 4 majhne kamamberje

• sol, poper

• 50 ml oljčnega olja

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Paprike očistite, jih oplaknite in zrežite na kocke. Gomolj česna razdelite na posamezne stroke. Čebuli olupite in jih tako kot bučo zrežite na kocke. Bučke oplaknite, jih očistite in prav tako zrežite na kocke. Vejice timijana oplaknite in jih otresite do suhega.

Kamamber na zgornji strani križno zarežite. Po pekaču, ki ste ga obložili s papirjem za peko, porazdelite zelenjavo, timijanove lističe in stroke česna. Začinite s soljo in poprom in nakapajte z oljčnim oljem. Zelenjavo pecite približno 25 minut. V zadnjih 15 minutah v pekač položite še sir in ga specite zraven.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo približno 380 kcal, beljakovine: 19 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord