Peresniki s špinačo in pinjolami

2. 7. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Peresniki s špinačo in pinjolami (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Tale slasten recept s špinačo si boste zaželeli večkrat

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g listne špinače
  • 3 jajca
  • 2 žlici mleka
  • 1 šopek peteršilja
  • sol
  • poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • 500 g peresnikov
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 2 žlici pinjol

Priprava

Očistite špinačo. V skledico dajte jajca in mleko. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in nato sesekljajte. Primešajte ga jajčno-mlečni mešanici. Začinite jo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter vse skupaj dobro razžvrkljajte. Maso prelijte v majhno, proti vročini odporno vrečko za zamrzovanje in jo dobro zaprite. Za približno 5 minut jo položite v lahno kipečo slano vodo.

Med tem v vreli slani vodi po navodilih z embalaže skuhajte testenine. Iz vode vzemite jajčni sir. Testenine odcedite in pri tem prestrezite skodelico vode. Testenine in malce te vode stresite nazaj v lonec. Primešajte še olje in špinačo ter vse skupaj dušite še približno 2 minuti.

V teflonski ponvi brez dodatka maščobe popražite pinjole in jih nato stresite na krožnik. Jajčni sir vzemite iz vrečke in ga zrežite na manjše kose. Testenine porazdelite po krožnikih in jih potresite z jajčnim sirom in pinjolami.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 600 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 87 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord