Peresno lahka! Skutna torta v kozarčkih v božičnih barvah

Peresno lahka! Skutna torta v kozarčkih v božičnih barvah (foto: profimedia) profimedia
25. 12. 2020

Skuta in jagode - to je popolna barvna kombinacija za božično sladico, še bolje pa je, da je sočna in lahka kot peresce.

Prazniki so zato, da se posladkamo, kajne? Tokrat si lahko privoščite manj zdrave sladice, a ne pozabite pretežno jesti zdravo in se dovolj gibati. 

Zdaj pa k slastnemu receptu!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 140 g polnozrnatih piškotov
  • 250 g kremnega smetanovega namaza
  • 250 g grškega jogurta
  • približno 60 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor
  • približno 200 g jagod
  • 1 zavitek rdečega tortnega obliva

Postopek:

Piškote zdrobite in jih porazdelite po kozarčkih.

Kremni smetanov namaz gladko zmešajte z jogurtom, sladkorjem v prahu in vanilin sladkorjem. Kremo porazdelite po piškotih in pogladite površino. Kozarčke za 1 uro postavite v hladilnik.

Očistite jagode in jih zrežite na koščke. Razporedite jih po ohlajenem desertu in jih prelijte s tortnim oblivom, ki ga pripravite po navodilih z embalažo. Kozarčke postavite nazaj v hladilnik, da se strdi še obliv.

Preverite tudi: Kako preprečiti, da bi se med prazniki zredili?