Pikantna piščančja nabodala

Pikantna piščančja nabodala (foto: Arhiv revije Lisa) Arhiv revije Lisa
9. 5. 2012

Piščančje meso je odlično pečeno, dušeno ali v nadevu. Postreženo s kokosovo-limetino pomako pa bo prava eksplozija okusov.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 300 g fileja piščančjih prsi
  • 2 bio limeti
  • ½ žličke zdrobljenega pisanega popra
  • sol
  • nariban muškatni orešček
  • 1 noževo konico čilija v kosmičih
  • 1 noževo konico sveže naribanega ingverja
  • 4 žlice olivnega olja
  • 200 g grškega jogurta
  • 2 žlici kokosove paste (ali 2 žlici kokosove moke)
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Meso oplaknite, osušite in zrežite na od 10 do 12 trakov, širokih približno 2 cm. Trakove valovito nataknite na lesena nabodala in jih položite v pekač.

Limeti operite pod vročo vodo in ju osušite. Naribajte lupino in iztisnite sok. Polovico limetinega soka in lupine zmešajte z zdrobljenim poprom, soljo, muškatnim oreščkom, čilijem, ingverjem in olivnim oljem.

Nabodala pokapljajte s pripravljeno mešanico in jih v pečici pecite od 15 do 20 minut.

Jogurt zmešajte s kokosovo pasto, soljo, poprom in preostalo limetino lupino in sokom. Pomako po želji okrasite z ostružki kokosa in jo postrezite z nabodali.

Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Iz revije Lisa

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri