Pikantni burgerji - zloženi z obilo fantazije.

26. 10. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli

Burgerji se vedno priloežejo. Tokrat smo jih malo začinili.

1 / 3
Shutterstock

Zelenjavni burger iz nežnih brstičev cvetače

Za 4 osebe potrebujete:

• 150 g mokastega krompirja
• sol in poper
• 250 g brstičev cvetače
• 1 rumenjak
• 40 g drobtin
• 4 bombete s semeni
• nastrgan muškatni orešček
• 1 žlico sesekljanega peteršilja
• 2 žlici olja
• 60 g majoneze
• 60 g jogurta
• 1 žličko karija
• 100 g kumare
• 3 paradižnike

Priprava:

Krompir olupite, ga zrežite na kocke in ga 15 minut kuhajte v slani vodi. Cvetačo približno 15 minut kuhajte v slani vodi. Oboje nato dobro odcedite. Polovico cvetače in krompirja iztisnite skozi stiskalnico za krompir ter počakajte, da se mešanica ohladi. Dodajte še rumenjak, drobtine, sol, poper, muškat in peteršilj. Preostalo cvetačo in krompir sesekljajte ter primešajte preostali masi. Oblikujte 4 do 8 burgerjev.

V teflonski ponvi segrejte olje in na njem na srednji temperaturi 3 do 4 minute pecite burgerje.

Zmešajte majonezo, jogurt, kari, sol in poper. Kumaro in paradižnike zrežite na rezine. Žemljice prepolovite in jih popecite. Na spodnje polovice razdelite majonezo, paradižnike, kumaro in pečene burgerje. Pokrijte z zgornjimi polovicami žemelj.

Čas priprave: 1 ura in 10 minut.
Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 34 g.