Piščančje kračke z zeliščno skorjico

22. 10. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančje kračke z zeliščno skorjico (foto: arhiv revije Liza)
arhiv revije Liza

Piščanec tako in drugače ... Tokrat z zeliščno skorjico!

Za 4 osebe potrebujete:

• 1 čebulo
• 2 stroka česna
• 2 žlici sesekljanega koprca
• 2 žlici sesekljanega peteršilja
• 300 ml jogurta
• 1 žlico kumine
• 1 žlico gorčičnih semen
• 1 žlico mlete paprike
• 8 piščančjih kračk
• sol
• 4 žlice olivnega olja
• 1 glavico česna
• 1 rdečo papriko
• 1 žlico sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Olupite čebulo in česen, oboje drobno sesekljajte in stresite v skledo. Dodajte sesekljan peteršilj in koprc.

2 Nato primešajte mleto kumino in gorčična semena, jogurt in papriko. Očistite meso in ga začinite s soljo.

3
Meso položite v marinado in vse skupaj dobro premešajte. Meso naj v marinadi najmanj 2 uri počiva v hladilniku.

4
V pekač dajte malce olja in po njem razporedite kračke. Dodajte prepolovljen česen in kračke 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Proti koncu peke dodajte drobno sesekljano papriko. Meso potresite s sesekljanim peteršiljem in ga postrezite z rižem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol