Piščančje prsi v pikantni olivno-mandljevi omaki

13. 8. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančje prsi v pikantni olivno-mandljevi omaki

Mediteranski piščanec, ki vas bo navdušil.

Za 4 osebe potrebujete

• 400 g olupljenih mandljev

• 4 fileje piščančjih prsi (600 g)

• sol, poper

• 2 žlici oljčnega olja

• po 1 rdečo in belo čebulo

• 4 žlice šerija (medium)

• 500 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)

• sladkor

• 1 šopek gladkega peteršilja

• 50 g črnih oliv (brez koščic)

Priprava

Mandlje grobo sesekljajte, jih popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe in nato vzemite iz ponve. Meso oplaknite, ga osušite in začinite s soljo in poprom. Na vročem olju ga z vsake strani pecite približno 8 minut. Ko je pečeno, ga vzemite iz ponve in zavijte v aluminijasto folijo. Čebulo olupite in jo drobno sesekljajte.

Na maščobi, ki je ostala od peke mesa, popražite čebulo. Zalijte s šerijem in jo malce pokuhajte. Dodajte koščke paradižnikov, malce pokuhajte, omako začinite s soljo, poprom in sladkorjem ter jo pustite, da v pokriti posodi lahno vre približno 4 minute. Peteršilj oplaknite, ga otre­site do suhega in drobno sesekljajte. Omaki dodajte mandlje, olive in peteršilj ter jo začinite. Piščančje fileje postrezite skupaj z omako. Po želji jed okrasite še s peteršiljem. Zraven teknejo njoki ali čabata.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"