Piščanec s pomarančo

19. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščanec s pomarančo Rdeča čebula mu daje pikantnost

Zelo okusen piščanec, rdeča čebula pa mu daje še blago pikantnost. Super recept za eksperimentalce.

Za 4 osebe potrebujete

• 8 kosov zgornjih delov piščančjih stegen (ali 4 cela stegna)

• 4 rdeče čebule

• 1 strok česna

• 3 pomaranče (od tega 1 bio)

• 1 žlico tekočega medu

• sol, poper

• kajenski poper

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Stegna oplaknite in osušite. Čebulo olupite in zrežite na krhlje. Česen olupite in sesekljajte. Bio pomarančo operite pod vročo vodo in jo zrežite na krhlje. Iz preostalih pomaranč iztisnite sok. Sok zmešajte z medom in rahlo segrejte, da se med raztopi. Primešajte sol, poper in kajenski poper.

Piščanca premažite s pomarančno marinado in položite v pekač. Dodajte krhlje pomaranče, čebulo in česen ter pecite od 50 do 60 minut. Meso vmes obrnite in premažite z mesnim sokom. Po želji posujte s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave: približno 1 ura 15 minut

Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 56 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 14 g

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek