Piščanec v smetanovi omaki z oreščki

25. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščanec v smetanovi omaki z oreščki (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Aromatičen piščanec v slastni omaki

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 kosov svežega ohlajenega piščanca
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • pol žličke rdeče mlete paprike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 6 lepinj
  • 150 ml perutninske juhe
  • 175 g orehov
  • 1 majhno čebulo
  • 200 ml smetane
  • sok 1 limone
  • sesekljan svež koriander
  • sol

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj. Kose mesa povaljajte v začimbni mešanici, jih položite v pekač in jih nakapajte z 1 žlico olja in potresite s soljo. Meso pecite približno 30–40 minut. Eno lepinjo natrgajte na koščke, jih prelijte z vročo perutninsko juho in počakajte, da se namočijo. Grobo sesekljane orehe popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe.

Na preostanku olja popražite sesekljano čebulo in česen. Nato oboje pretlačite skupaj z namočenim kruhom in pestjo orehov. Vse skupaj denite nazaj v posodo, prilijte smetano in vse skupaj še enkrat segrejte.

Piščanca porazdelite po krožnikih, ga prelijte z omako, potresite s preostalimi orehi in koriandrom ter postrezite z lepinjami.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 45 g, ogljikovi hidrati: 47 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord