Pita z limonino kremo

5. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pita z limonino kremo (foto: revija lisa)
revija lisa

Lahno kiselkast nadev s sladkimi sadeži – čudovita kombinacija

Za 14 kosov potrebujete

Za testo:

  • 30 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 200 g hladnega masla

In:

  • 2 neškropljeni limoni
  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 150 g masla (stopljenega)
  • 50 g mandljevih lističev
  • 150 g malin
  • sladkor v prahu

Priprava

Na delovni površini naredite kupček iz moke, sladkorja in soli. V kotanjico denite jajce in 2–3 žlice vode. Maslo zrežite na koščke in jih porazdelite po kupčku. Vse sestavine sesekljajte z velikim nožem, da dobite mrvice. Nato z rokami zgnetite gladko testo in ga oblikujte v kroglo. Zavijte jo v folijo in jo za 30 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Testo razvaljajte in z njim obložite model za pite (premera 24 cm). Odrežite ven segajoče robove. Dno prebodite z vilicami in ga obložite s papirjem za peko in stročnicami ter ga pecite približno 10 minut. Nato ga vzemite iz pečice in odstranite stročnice in papir.

Limoni operite pod vročo vodo, ju obrišite in nastrgajte lupinico. Iztisnite sok. Vse skupaj penasto stepite z jajci in sladkorjem. Primešajte še tekoče maslo. Zmes prelijte po dnu, jo potresite z mandlji in pito pecite še 25–30 minut. Po koncu peke naj se ohladi. Preden jo servirate, po njej razporedite še maline in jo potresite s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: 2 uri.

Na kos: približno 390 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"