Pivski golaž

Pivski golaž (foto: Profimedia) Profimedia
28. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusna ideja za ljubitelje golaža...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g govejega mesa za golaž
  • 5 čebul
  • 2 žlici olja
  • sol, sveže mleti poper
  • 3 žlice mlete paprike
  • 1 žlico mlete orientalske kumine
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 200 ml piva
  • prežganje

Priprava:

1 Meso oplaknite in ga zrežite na kocke. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo stekleno popražite na vročem olju. Dodajte meso in ga pražite približno 5 minut. Začinite ga s soljo in poprom ter primešajte mleti poper, kumino in paradižnikovo mezgo.
Premešajte in dušite približno 2 minuti.

2 Prilijte pivo in ga pokuhajte do polovice. Dodajte 1,5 litra vode in meso skuhajte do mehkega.

3 Omako zgostite s prežganjem (maslo in moka v razmerju 1 : 1) in golaž kuhajte še 20 minut. Postrezite s cmoki in jed potresite s peteršiljem.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri