Pogoste napake pri pripravi hrane v naprej

Pogoste napake pri pripravi hrane v naprej (foto: profimedia) profimedia
20. 5. 2018

Ker čez teden pogosto zmanjka časa za kuhanje ali smo preprosto preutrujeni, je nekaj obrokov dobro pripraviti že prej. Pazite le na te napake, ki vam bodo otežile pripravo.

Če se izogibate priprave hrane v naprej, ker gre vedno nekaj narobe, morda počnete katero od spodnjih napak:

  • Lotite se brez načrta

Ne veste točno, kaj bi skuhali, zato zmedeno brskate po kuhinji in iščete sestavine, ki bi vam dale pravo idejo. Kmalu izgubite motivacijo in se sprijaznite s tem, da boste dvakrat (ali večkrat) hrano naročili.

Preden začnete s pripravo, naredite načrt. Ne boste ga potrebovali vedno, bo pa priročen vsaj na začetku. Najbolje bo, da najprej pripravite recepte, ki ste jih že preizkusili in se šele nato lotite iskanja novih. Ko boste že ustaljeni v pripravi omake za testenine za sredo in rezanju zelenjave za petek, vse skupaj ne bo več tako težko.

  • Komplicirani recepti

Vedno je pametno pobrskati za novimi recepti in preizkušati jedi ter tako graditi svoje znanje, vendar ne med pripravo za cel teden. Ko boste na pult zbrali vseh 20 sestavin in natisnili postopek v 10. korakih, vam bo že po prvi jedi pošla motivacija za pripravo naslednjih. Poleg tega okus morda ne bo takšen, kot ste si ga želeli.

Kadar pripravljate v naprej, se lotite preprostejših jedi, preizkušanje novih in bolj kompliciranih pa pustite za proste dni, ko ne boste časovno omejeni.

  • Manjkajoče sestavine

Medtem ko kuhate, ugotovite, da vam je zmanjkalo moke, jajc pa tudi ni zadosti. Upate, da se nekje skriva še en tetrapak mleka in nesrečni gledate v zadnji paradižnik.

Preden se lotite kuhanja za cel teden, premislite, kaj boste dali v lonec in se odpravite v trgovino. Šele ko boste kuhinjo dobro založili, v roke primite kuhovnico.

  • Pozabite upoštevati koledar

Sestavili ste jedilnik za tri dni, zato vam kuhanje med tednom ne bo vzelo več kot pol ure. To pomeni več prostega časa in aktivnosti, ki jih imate radi. Pozabili pa ste na službeno večerjo in prijateljev rojstni dan ...

Odprite rokovnik in preglejte dogodke za prihajajoč teden. Izognite se temu, da bi hrano morali metati v smeti, ker je ne bo nihče pojedel. Tako se boste spomnili tudi, kdaj morate manjši zdrav obrok vzeti s seboj, ker se boste vrnili bolj pozno.

Ste se že pridružili našemu izzivu Zdrav kot riba - skupaj postavimo temelje zdravemu načinu življenja! 

Skupaj bomo poskrbeli za: 
  • čvrste mišice nog, zadnjice, jedra in rok,
  • boljšo vzdržljivost in splošno telesno prirpavljenost
  • ter za boljše počutje in sproščen korak v poletje!

Zato hitro skočite sem in se prijavite: Aktivni izziv: Zdrav kot riba - skupaj postavimo temelje zdravemu načinu življenja! 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri