Polnjeni medenjaki

18. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjeni medenjaki (foto: profimedia)
profimedia

Medenjaki z malo fantazije

Sestavine za približno 30–40 kosov

  • 300 g moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • pol zavitka pecilnega praška
  • 2 žlici ruma
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica mleka

Za nadev

  • 200 g slivovega džema
  • 80–100 g sesekljanih orehov

Priprava

Iz moke, sladkorja v prahu, jajc, pecilnega praška, ruma, medu in mleka zgnetite mehko testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga čez noč postavite v hladilnik.

Naslednji dan ga razdelite na štiri dele in vsakega razvaljajte na pomokani delovni površini v kos, širok 10 cm in debel 3 mm. Sredino vsakega kosa premažite s slivovo marmelado, ki ste ji primešali orehe.

Testo zapognite čez nadev najprej z ene strani, ga premažite z razžvrkljanim jajcem in nato še z druge. Zatisnite končke testa. Zavitke položite v pekač, obložen s papirjem za peko, vse premažite z jajcem in jih pecite v pečici, segreti na 160 stopinj (ventilatorsko na 140 stopinj), dokler se ne obarvajo zlato rjavo. Preden jih postrežete, jih zrežite na približno 1 cm debele rezine.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord