Poskusite polnjen avokado

Poskusite polnjen avokado (foto: Profimedia) Profimedia
10. 8. 2016

Vitaminska moč – solata iz pečenih šampinjonov in aromatičnih paradižnikov.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 750 g šampinjonov
  • 5 šalotk
  • 2 žlici masla
  • 6 paradižnikov
  • sol, poper
  • 1 bio limono
  • 1 kumaro
  • 4 žlice pinjol
  • 5 žlic olivnega olja
  • 4 avokade
  • 1 pest kalčkov
Priprava:

Očistite gobe in jih zrežite na rezine. Šalotke olupite in jih drobno sesekljajte. Skupaj z gobami jih približno 10 minut pražite na maslu, tako da bodo šampinjoni lahno zapečeni. Preden jih prvič obrnete, naj se pečejo 2 do 3 minute, da iz gob ne bo iztekla vodo. Začinite s soljo in poprom ter počakajte, da se mešanica ohladi.

Nastrgajte limonino lupinico ter iztisnite sok limone. Paradižnike oplaknite in jih prepolovite. Odstranite zametek peclja. Paradižnikom odstranite semenje in jih zrežite na majhne kocke.

Olupite kumaro in jo prav tako zrežite na kocke. Pinjole popražite v teflonski ponvi, jih vzemite ven in počakajte, da se ohladijo.

Gobam primešajte paradižnike, kumaro, limonino lupinico, pinjole, limonov sok in olivno olje. Avokade po dolgem prepolovite in odstranite koščice. Z odrezano stranjo navzgor jih položite na krožnike. Napolnite jih s solato in okrasite s kalčki in še z zelišči.

Preberite še: