Presni jabolčni zavitek

22. 10. 2016
Deli
Presni jabolčni zavitek (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Klasična sladica iz jabolk, pri kateri ne morete zgrešiti niti razočarati gostov, lahko pa jih celo navdušite s pripravo presnega zavitka.

Sestavine:
  • 1 skodelica mandljev in/ali lešnikov
  • 1 skodelica dateljnov
  • eno večje jabolko
  • pol skodelice rozin
  • 1 čajna žlička cimeta
  • sok ene limone
Priprava:

Mandlje oz. lešnike po želji za nekaj ur namočimo. V mešalniku sestavine dobro zmešamo, da dobimo lepljivo maso. Jabolko naribamo in rahlo umešamo rozine, ki jih prej lahko tudi namočimo za eno uro, cimet ter sok limone.

Testo položimo na peki papir (s katerim si nato pomagamo pri zavijanju) in razvaljamo ali s prsti oblikujemo v nekaj milimetrov debelo pravokotno obliko.

Nadev razdelimo po vsej površini, prazen pustimo le 5 cm širok rob, kjer bomo zavitek na koncu zavili skupaj. Zavijemo, za dekoracijo posipamo s kokosovo moko in postrežemo.

Pripravil Sašo Šketa, avtor strani Presno.si

Preberite tudi: Če se vam najavijo obiski, je presna torta narejena v pol ure

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ