Presni sladoled

Jagodni sladoled (foto: shutterstock) shutterstock
25. 6. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Priprava domačih, presnih sladoledov je v resnici zelo preprosta. Potrebujete le zamrznjeno sadje, izbrano mleko (mandljevo, riževo, ovseno), med (javorjev sirup) in mešalnik.

Jagodov sladoled

Potrebujete

  • 1 kg zamrznjenih jagod
  • 1 zamrznjena banana (preden jo zamrznete, jo morate olupiti)
  • veganski javorjev sirup (lahko tud med)
  • mandljevo mleko

Priprava

1. Banano narežite na koščke in jo dajte v zamrzovalnik. Tudi jagode, ki jih uporabite za sladoled, morajo biti zamrznjene (lahko jih prej sami zamrznete ali pa jih kupite).

2. Sadje zmiksajte v dobrem mešalniku, lahko poskusite tudi s paličnim mešalnikom, a boste potrebovali dlje časa. Za lažje mešanje dodajte 1/4 skodelice mleka.

3. Za lažje mešanje med oziroma javorjev sirup zmešajte s kokosovim, riževim ali mandljevim oljem, preden ju dodate preostalim sestavinam.

4. Sladoled dajte za nekaj ur zamrzniti, lahko pa ga tudi takoj jeste – po želji.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri