Presni sladoled

25. 6. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Jagodni sladoled (foto: shutterstock)
shutterstock

Priprava domačih, presnih sladoledov je v resnici zelo preprosta. Potrebujete le zamrznjeno sadje, izbrano mleko (mandljevo, riževo, ovseno), med (javorjev sirup) in mešalnik.

Jagodov sladoled

Potrebujete

  • 1 kg zamrznjenih jagod
  • 1 zamrznjena banana (preden jo zamrznete, jo morate olupiti)
  • veganski javorjev sirup (lahko tud med)
  • mandljevo mleko

Priprava

1. Banano narežite na koščke in jo dajte v zamrzovalnik. Tudi jagode, ki jih uporabite za sladoled, morajo biti zamrznjene (lahko jih prej sami zamrznete ali pa jih kupite).

2. Sadje zmiksajte v dobrem mešalniku, lahko poskusite tudi s paličnim mešalnikom, a boste potrebovali dlje časa. Za lažje mešanje dodajte 1/4 skodelice mleka.

3. Za lažje mešanje med oziroma javorjev sirup zmešajte s kokosovim, riževim ali mandljevim oljem, preden ju dodate preostalim sestavinam.

4. Sladoled dajte za nekaj ur zamrzniti, lahko pa ga tudi takoj jeste – po želji.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ