Puranji zvitek z jajci

23. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Puranji zvitek z jajci (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Ohlajen zvitek zrežite na rezine in ga postrezite kot predjed.

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g puranjih prsi brez kože in kosti
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 1 žlico gorčice
  • 1 žlico paprikine paste
  • 4 rezine prekajene slanine (če želite)
  • 2 mladi čebuli
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 3 žlice masla
  • 100 ml belega vina
  • 300 ml kokošje juhe
  • 1–2 žlički moke
  • 1 žlico sesekljanega gladkega peteršilja

Priprava

Meso zrežite na rezine in jih lahno potolcite. Potresite jih s soljo in poprom ter jih po eni strani premažite z mešanico gorčice in paprikine paste. Obložite z rezinami slanine. Čebuli očistite, ju zrežite na tretjine in jih nato na koščke zrežite še po dolžini. Liste in bele dele zrežite na rezine.

Jajci olupite, ju zrežite na četrtine in jih položite poleg čebule na rezine mesa. Zvijte, spnite z zobotrebci ali pa zvitke povežite s kuhinjskim sukancem. Pekač premažite z maslom, po njem razporedite zvitke in prilijte vino. Približno 15 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato prilijte del juhe in meso v pekaču brez pokrova dušite še približno 45 minut. V tem času meso večkrat prelijte z juho. Na koncu ga brez pokrova pecite še 10 minut.

Mehke zvitke vzemite iz pekača, odstranite zobotrebce ali sukanec in jih shranite na toplem. S pekača postrgajte vse ostanke pečenja, jih skupaj s sokom od peke zlijte v lonec in prilijte preostanek juhe. Zavrite. Moko zmešajte s preostalim zmehčanim maslom, jo primešajte tekočini in omako pri nizki temperaturi kuhajte približno 10 minut. K zvitkom postrezite riž, jih potresite s peteršiljem in prelijte s sokom.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na osebo približno 420 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"