Rabarbarin zavitek

14. 5. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rabarbarin zavitek (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusen zavitek z rabarbaro!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g moke
  • ščepec soli
  • 1 rumenjak
  • 125 ml vode
  • 1 žlico jabolčnega kisa

Za nadev:

  • 500 g rabarbare
  • 250 g jagod
  • 100 g drobtin
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 zavitka cimetovega sladkorja
  • 80 g orehov
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Moko presejte v skledo in ji primešajte sol. Dodajte rumenjak, mlačno vodo in kis. Zgnetite testo in ga 30 minut pustite počivati na sobni temperaturi. Nato ga ponovno pregnetite in pustite počivati še 10 minut.

2 Očistite rabarbaro, jo olupite in zrežite na rezine. Nekaj jagod prihranite za konec, druge pa zrežite na koščke. Orehe grobo sesekljajte.

3 Testo tanko razvaljajte, ga položite na prt, ki ste ga potresli z moko, in ga s prsti čim tanjše razvlecite. Stopite maslo in s polovico premažite testo. Potresite ga z drobtinami, prekrijte z rabarbaro in jagodami. Nato vse skupaj potresite z vaniljevim in cimetovim sladkorjem in orehi.

4 Testo zvijte in dobro zatisnite končke. Položite ga v pekač, obložen s papirjem za peko. Premažite ga z maslom in ga 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po koncu peke zavitek premažite s preostalim maslom in počakajte, da se ohladi. Pred serviranjem ga potresite s sladkorjem v prahu.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord