Račja stegna s češnjami in pečenim krompirjem

Račja stegna s češnjami in pečenim krompirjem (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Jed vam bo vzela nekaj časa, ampak okusi zagotovo ne bodo razočarali!

Za 2 osebi potrebujete:

  • 2 račji stegni
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 100 ml jušne osnove
  • 2 vejici timijana
  • 2 lovorjeva lista
  • 80 ml rdečega vina
  • ostružke pomaranče
  • 300 g češenj

Za krompir:

  • 500 g krompirja
  • olje
  • sol
  • 8 strokov česna

Priprava:

1 Stegni oplaknite, ju otresite do suhega, začinite s soljo in poprom ter položite v pekač. Prilijte jušno osnovo, dodajte timijan in lovorjeva lista in meso približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

2 Nato dodajte vino, pomarančne ostružke in češnje in vse skupaj pecite še 40 minut.

3 Krompir dobro operite in ga neolupljenega zrežite na četrtine. Stresite jih v namaščen pekač, jih začinite s soljo in dodajte cele olupljene stroke česna. Približno 25 minut ga pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Račji stegni prelijte z omako s češnjami in jed postrezite s pečenim krompirjem.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri