RECEPT: Breskov drobljenec

24. 9. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Sočen in s skutno kremo.

Za 20 kosov potrebujete:

Za testo: 

  • 400 g moke 
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 60 g sladkorja 
  • 1 jajce
  • 80 ml olja
  • 80 ml mleka
  • 250 g puste skute

Za oblogo:

  • 2 pločevinki (po 850 ml) breskev
  • 100 g masla
  • 750 g puste skute
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding 
  • 2 žlici medu 
  • 50 g sladkorja 
  • 2 jajci

Za drobljenec: 

  • 75 g masla 
  • 150 g moke 
  • 50 g sladkorja 
  • 50 g sesekljanih mandljev

Priprava:

Zmešajte moko, pecilni prašek in sladkor. Dodajte jajce. Po žlicah najprej dodajte olje in nato še 2 žlici mleka. Zmešajte, da dobite drobljivo zmes, in nato dodajte še skuto in preostalo mleko. 

Testo razvaljajte na papirju za peko in ga skupaj z njim položite v pekač.

Breskve odcedite in jih zrežite na krhlje. Maslo stopite. Kremasto zmešajte skuto, prašek za puding, med, sladkor in jajci. Na koncu primešajte še maslo. Kremo pogladite po testu.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj).

Stopite maslo za drobljenec in ga malce ohladite. Dodajte mu moko, sladkor in mandlje ter zgnetite mrvice. Kremo obložite s krhlji breskev, te potresite z drobljencem in kolač pecite približno 40 minut.

Na kos: približno 355 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 41 g. Za