Recept: Krompirjeve polpete

6. 11. 2013
Deli
Recept: Krompirjeve polpete (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Okusne krompirjeve polpete z aromatično kolerabo.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g kolerabe
  • 600 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 1 jajce
  • sol
  • 2–3 žlice moke
  • 2 žlici kreše
  • nariban muškatni orešek
  • 4 žlice repičnega ali sončničnega olja
Priprava:

1. Olupite kolerabo in krompir ter oboje nastrgajte. Nastrgano zelenjavo zavijte v kuhinjsko krpo in jo iztisnite. Sok zelenjave pustite nekaj časa stati, nato pa ga odcedite, tako da na dnu ostane škrob.

2. Naribano kolerabo in krompir zmešajte z jajcem, škrobom, moko in krešo in zmes začinite s soljo in muškatom.

3. V ponvi po porcijah segrejte olje. S pomočjo žlice oblikujte kupčke in jih položite na vročo maščobo. Pecite jih 2 do 3 minute. Nato jih obrnite in jih pecite še 2 do 3 minute, da bodo polpeti lepo zlato rjavi. Tako po porcijah porabite vse testo in polpete odcedite na kuhinjskem papirju.

4. Po želji okrasite. Zraven tekne jabolčna ali kutinova čežana.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 260 kalorij, beljakovine: 6 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 28 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"