Recept: Lahki pomladanski meni

25. 4. 2015

Narava se prebuja in tudi v nas se pretaka nova energija. Privoščimo si pomladanski meni iz lahkih, toda zato toliko bolj zdravih jedi.

Krompirjeva juha

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 čebulo
  • 2 žlici olja
  • 4 krompirje
  • pol zelene
  • 700 ml zelenjavne juhe
  • 100 g čemaža
  • 100 ml smetane
  • 2 žlici kremne kisle smetane
  • sol in poper
Priprava:

1. Čebulo olupite, jo drobno sesekljajte in stekleno popražite na olju. Olupite krompir in zeleno ter oboje zrežite na majhne kocke. Stresite jih k čebuli in prilijte juho. Juho po okusu začinite s soljo in poprom ter pustite, da se kuha približno 15 minut.

2. Čemaž oplaknite in ga sesekljajte. Stresite ga k preostalim sestavinam in dodajte še smetano. Juho zavrite in nato posodo odstavite.

3. Juho pretlačite s paličnim mešalnikom in jo izboljšajte še s kislo smetano.

Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Ribji filet s paprikovo salso in krompirjevimi kockami

Za 4 osebe potrebujete:
  • 4 srednje velike krompirje
  • 2 žlici olja
  • 1 zeleno in 1 rdečo papriko
  • 1 strok česna
  • 1 žlico masla
  • 150 ml suhega belega vina
  • 150 ml smetane
  • 1 majhen šopek gladkega peteršilja
  • 4 ribje filete (po 150 g)
Priprava:

1. Krompir olupite, ga zrežite na kocke in jih približno 10 minut pecite v ponvi na vročem olju. Pogosto ga obrnite in premešajte.

2. Papriki očistite, odstranite semenje in ju zrežite na trakove. Olupljen česen zrežite na rezine. V ponvi segrejte maslo in na njem približno 2 minuti pecite trakove paprike, nato pa dodajte še česen. Po nekaj minutah praženja prilijte vino, vse skupaj začinite s soljo in poprom ter dušite približno 5 minut. Zalijte s smetano in zavrite.

3. Peteršilj sesekljajte in ga primešajte salsi.

4. Ribje filete začinite s soljo in poprom ter jih na vročem olju z vsake strani pecite po tri minute. Filete postrezite s krompirjem in salso.

Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 31 g.

Sladice, ki jih predlagamo:

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri