Recept: Lososov burger

5. 5. 2015 | Vir: Lisa
Deli
Recept: Lososov burger (foto: Arhiv trenutekkiocara.blogspot.com)
Arhiv trenutekkiocara.blogspot.com

Surov, kuhan, poširan, prekajen, na žaru ... danes pa v burgerju - odličen losos.

Sestavine:
  • 300–400 g fileta lososa brez kosti
  • 1 jajce
  • 3–4 žlice krušnih drobtin 
  • 1–2 žlici ovsenih kosmičev
  • 2 stroka česna 
  • 1–2 žlici nasekljane čebule
  • sol in poper
  • rdeča paprika 
  • peteršilj
Priprava:

Filetu lososa odstranimo kožo in kosti. Sesekljamo ga čim bolj drobno. Začinimo ga s soljo, poprom, mleto rdečo papriko in peteršiljem. Lahko dodamo tudi malo čilija. Nato vmešamo še jajce, ovsene kosmiče, česen, čebulo in toliko drobtin, da dobimo ravno pravo zmes, iz katere oblikujemo polpete, ki jih na malo olivnega olja spečemo v žar ponvi. Prav tako popečemo prerezano bombetko.

Domače bombetke s sezamom

Sestavine (za 6–8 bombet):
  • 40 dag polbele moke
  • 15 dag pirine polnozrnate moke
  • sol 
  • kocka kvasa (tri četrtine)
  • ščep pecilnega praška 
  • 1 žlica masla
  • 3–4 dl mlačnega mleka
  • 1 jajce
Priprava:

Kvas raztopimo v malo vode, ki smo ji dodali žličko sladkorja. Iz moke, soli, pecilnega praška, kvasa, masla, jajca in mleka zamesimo testo, ki ga pustimo počivati 20 minut. Nato oblikujemo bombetke in jih na peki papirju pustimo počivati še 15 minut. Premažemo jih z rumenjakom, posujemo s sezamom in pečemo približno 20 minut na 200 stopinj Celzija.

Recept je prispevala Anja – avtorica kulinaričnega bloga Trenutek, ki očara

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ