RECEPT: Odlična juha iz brstičnega ohrovta

29. 2. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
RECEPT: Odlična juha iz brstičnega ohrovta (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Kot posip pa peteršiljeva korenina.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 600 g brstičnega ohrovta
  • 150 g mokastega krompirja
  • 100 g šalotk
  • 20 g masla
  • 1 l perutninske osnove
  • 250 g smetane
  • 100 g peteršiljeve korenine
  • 200 ml rastlinskega olja za cvrenje
  • sol, poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • 1 žlico limonovega soka
Priprava:

1. Očistite brstični ohrovt, ga oplaknite in prepolovite. Krompir olupite, ga operite in zrežite na večje koščke. Šalotke olupite in jih zrežite na tanke obročke. 

2. Maslo segrejte v večji kozici in na njem stekleno popražite šalotke. Dodajte brstični ohrovt, krompir, osnovo in smetano. Kozico pokrijte in pustite, da vse skupaj na srednji temperaturi lahno vre približno 20 minut.

3. V tem času olupite korenino peteršilja, jo oplaknite in jo zrežite na zelo tanke paličice. Ocvrite jih v rastlinskem olju in jih odcedite na papirnati brisači. 

4. Juho dobro pretlačite s paličnim mešalnikom. Začinite jo s soljo, poprom, muškatom in limonovim sokom. Potresite z ocvrto korenino peteršilja in po želji še z zelišči.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 420 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"