RECEPT: Počasi pečena svinjska rebrca s pečeno sredozemsko zelenjavo ter mlado špinačo z oljčnim oljem in limonovim sokom

RECEPT: Počasi pečena svinjska rebrca s pečeno sredozemsko zelenjavo ter mlado špinačo z oljčnim oljem in limonovim sokom (foto: Shutterstock) Shutterstock
17. 5. 2021 Promocijsko sporočilo

Da pogrešamo prijatelje najlažje povemo z najboljšim, prijetno osvežilnim, slastnim domačim piknikom.

Sestavine (za 4 osebe)

Rebrca
  • 1200 g svinjskih rebrc
  • 50 g sončničnega olja
  • 40 g cvetličnega medu
  • sol, poper, strti česen, timijan
Pečena sredozemska zelenjava
  • 30 g oljčnega olja
  • 20 g šalotke
  • 50 g oranžnega korenja
  • 50 g rumenega korenja
  • 50 g rdeče paprike
  • 50 g rumene paprike
  • 100 g bučk
  • 50 g pora
  • 50 g paradižnika daterino
  • sol, sladkor, poper, timijan, rožmarin,
  • bazilika
Mlada špinača z oljčnim oljem in limonovim sokom
  • 200 g mlade špinače
  • 30 g oljčnega olja
  • 15 g limonovega soka
  • 10 g belega balzamičnega kisa
  • Sol

Priprava

Svinjska rebrca začinimo s soljo, poprom in timijanom ter strtim česnom. Postavimo v pomaščen pekač na zelenjavo, ki smo jo narezali na grobe kocke in postavimo v segreto pečico. Pečemo 15 minut pri 200 °C, nato zmanjšamo temperaturo na 115 °C in pečemo počasi do popolnoma mehkih rebrc, približno 3 ure ali vzemite predpripravljena rebrca in jih specite po navodilih.

Zelenjavo narežemo na manjše palčke in jo na hitro v segreti ponvi ali žaru popečemo na oljčnem olju. Popečeno zelenjavo začinimo s soljo, sladkorjem, poprom in ščepcem sesekljanih svežih zelišč. Špinačo temeljito operemo in osušimo. Rahlo jo začinimo z oljem, limonovim sokom in kisom ter soljo in damo na krožnik. Zraven serviramo pečeno zelenjavo in narezana pečena svinjska rebrca.

Več receptov in namigov za okusne jedi z žara preberite na mercator.si.