RAZLIČICA PREKMURSKE GIBANICESestavine:• 2 zavitka vlečenega testa (rabimo pribl. 15 listov testa)Makov nadev:• 30 dag mletega maka • 4 dl mleka• 7 žlic sladkorja • 1 vaniljev sladkorSkutni nadev:• 1 kg skute • 5 žlic sladkorja• 4 jajca • limonin sokJabolčni nadev:• 1,5 kg naribanih jabolk • 4 žlice sladkorja • limonin sok• cimetOrehov nadev:• 50 dag zmletih orehov • 4 žlice sladkorja• cimet • 6 dl mlekaPriprava: Za makov nadev zavremo mleko s sladkorjem in zakuhamo mak. Skutin nadev pripravimo tako, da vse sestavine zmešamo skupaj. Jabolka naribamo in zmešamo s sladkorjem, cimetom in limoninim sokom. Orehov nadev pripravimo tako, da mleko zavremo s sladkorjem in zakuhamo orehe. Pekač naj bo približno tako velik kot listi vlečenega testa. Na dno damo peki papir in položimo prvo plast testa – poškropimo z oljem ali maslom in položimo drugo plast testa. Po želji lahko še to poškropimo z maslom ali oljem in dodamo še eno plast testa. Nato pa začnemo zlagati gibanico: makov nadev, plast testa in poškropimo; skutin nadev, plast testa in poškropimo; orehov nadev, plast testa in poškropimo ter jabolčni nadev, plast testa in poškropimo. Nato ves postopek z nadevi in testom še enkrat ponovimo. Na vrh položimo 2 do 3 liste vlečenega testa, ki ga vmes poškropimo z oljem ali maslom. Vrhnjo plast testa premažemo s kislo smetano ali čvrstim jogurtom, lahko tudi z mešanico obojega. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 1 uro pri 180 stopinjah. Ohlajeno le še razrežemo in postrežemo. Recept je prispevala Anja – avtorica kulinaričnega bloga Trenutek, ki očara (trenutekkiocara.blogspot.com), ki z recepti svojih jedi skuša očarati, najbolj pomembno pa ji je, da izkoristi sestavine, ki jih ponuja narava v določenem letnem času, in da ohrani izvirne okuse, saj so takšni najboljši.