RECEPT: Vaniljeve prosene kroglice

RECEPT: Vaniljeve prosene kroglice (foto: Mateja Tea Dereani) Mateja Tea Dereani
8. 12. 2014

Zdaj je čas, ko začnemo pripravljati sladice za prihajajoče praznike. Danes delamo prosene kroglice brez glutena.

Sestavine:
  • 1 skodelica prosene kaše
  • 3 skodelice vode
  • 15 datljev
  • slad po okusu
  • 100 g mletih lešnikov, lahko tudi mletih konopljinih ali sončničnih semen
  • kokosova moka, lahko tudi kokosovi kosmiči
  • limonina lupina
  • vanilja v prahu
Priprava:

1. Proseno kašo speremo pod tekočo vodo in odcedimo. Nato kašo zavremo, kuhamo pet minut, odstavimo, pokrijemo in pustimo, da se sama skuha. Ohladimo.

2. V multipraktiku zmeljemo datlje z minimalno količino vode, da se lahko zmiksajo.

3. Pretresemo v posodo in dodamo toliko kokosove moke, da se lahko kroglice oblikujejo. Dodamo začimbe.

4. Kroglice povaljamo v kokosovi moki ali kokosovih kosmičih.

Pripravila Mateja Tea Dereani, www.matejadereani.si