Recept za jesenske dni: Veganski tatarski biftek

10. 11. 2019
Deli
Recept za jesenske dni: Veganski tatarski biftek (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Priprava je zares enostavna. Zraven pa ponudite izbran kruh ali opečene kruhke.

Sestavine:

  • tretjina skodelice namočenih indijskih oreščkov
  • pol skodelice kuhane rjave ekološke leče
  • pol skodelice suhih vloženih paradižnikov (dobro odcejenih)
  • 1 manjša čebula
  • 1 česen
  • pol čajne žličke paprike v prahu
  • 1 čajna žlička kaper 
  • 6 žlic olivnega olja
  • peteršilj
  • košček čilija/paprike redeče
  • 2 manjši kisli kumarici
  • mleta kumina
  • poper in sol

Priprava:

Indijske oreščke namočimo v vodi. Če nimamo vloženih paradižnikov, lahko uporabimo suhe, ki jih prav tako namočimo v toplo vodo.

Lečo skuhamo. Nato narežemo čebulo, česen in kisli kumarici, peteršilj na grobo sesekljamo.

Ko je leča skuhana, jo odcedimo. Prav tako dobro odcedimo indijske oreščke ter paradižnike. Lahko jih tudi popivnamo s papirjem.

Vse skupaj vstavimo v blender/mešalnik, dodamo preostanek vseh sestavin in dobro zmeljemo.

Iz zakladnice receptov trgovinice Krajček v Kranju

Preberite še: Dobrodejne lastnosti špinače, ki jih morate poznati (+ slasten recept)

In preizkusite 8 slastnih receptov za zdrave beljakovinske prigrizke in sladice - za ljubitelje čokolade!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"