Recept za krompirjev narastek

Recept za krompirjev narastek (foto: stockfood photo) stockfood photo
20. 3. 2014 Vir: liza.aktivni.si

S kot las tankimi krompirjevimi rezinami bo ta specialiteta še posebej slastna

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg velikega krompirja, ki se ne razkuha
  • 20 g masla
  • 150 ml mleka
  • 200 g smetane
  • sol, poper
  • 1 strok česna
  • nariban muškatni orešek
  • 3 vejice svežega timijana

Priprava

Krompir olupite, ga temeljito operite in zrežite ali pa nastrgajte na čim tanjše rezine. Odcedite jih na kuhinjskem papirju.

Namastite širok pekač za narastke. V manjši posodici med mešanjem zavrite maslo, mleko in smetano. Olupite česen in ga iztisnite zraven. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreškom.

Krompir zložite v pekač, kot bi polagali strešnike. Prelijte z vročim smetanovim mlekom. Narastek potisnite v hladno pečico in temperaturo nastavite na 150 stopinj (ventilatorsko na 130 stopinj). Narastek pecite približno 90 minut, da se obarva lepo zlato rjavo in postane nekoliko hrustljav. Oplaknite timijan, ga otresite do suhega in z njim okrasite narastek. Skupaj z mešano solato ga lahko postrežete tudi kot glavno jed. Je pa tudi izvrstna prilog dušeni pečenki, steakom in polpetom.

Čas priprave: približno 1 ura in 55 minut.

Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri