Recept za malo drugačno praznično sladico: Panakota z belo čokolado in penino

27. 12. 2020
Deli
Recept za malo drugačno praznično sladico: Panakota z belo čokolado in penino (foto: Mu promocijsko gradivo)
Mu promocijsko gradivo

Letos pa malo drugače - za vas imamo prav posebno sladico, ki bo navdušila tudi izbirčne goste!

Ste že kdaj pripravili sladico s penino? Tokrat ne bo v kozarcu, ampak ena od sestavin ...

Panakota z belo čokolado in penino

Sestavine za 6 kozarčkov:

  • 5 dl sladke smetane Mu Cuisine
  • 4 dl muškatne penine
  • 10 lističev želatine
  • 100 g bele čokolade
  • vanilijeva pasta
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • jedilni biseri
  • jagode
  • vetrci

Žele iz penine:

5 lističev želatine za 5 minut namočimo v hladno vodo. Pol dl penine segrejemo do vrenja, odstavimo z ognja, dodamo ožeto želatino, premešamo, da se želatina stopi, dodamo preostalo penino, znova premešamo in žele nalijemo v kozarce. Postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure.

V žele potisnemo jedilne bisere, ki bodo ponazarjali mehurčke penine.

Panakota z belo čokolado:

5 lističev želatine za 5 minut namočimo v hladno vodo. Sladko smetano Mu Cuisine segrejemo do vrenja, odstavimo z ognja, vmešamo belo čokolado, vaniljevo pasto (ali semena) in dobro ožeto želatino. Pustimo na pultu, da se ohladi na sobno temperaturo.

Na strjeni žele penine previdno nalijemo ohlajeno panakoto. Vse skupaj postavimo v hladilnik za vsaj 5 ur, da se panakota strdi.

Avtorica recepta: Urška Fartelj

Mu cuisine promocijsko gradivo

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ