Rezanci s kozicami v kremni omaki z belim vinom

11. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rezanci s kozicami v kremni omaki z belim vinom (foto: Profimedia)
Profimedia

To pa so res okusne testenine!

Sestavine:

  • 400 g testenin
  • 100 g čebule 
  • 400 g kozic 
  • 100 g čajnega masla 
  • 400 ml belega vina 
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • sol 
  • poper 
  • malo limoninega soka 
  • bazilika

Priprava:

Skuhamo testenine. Medtem ko se testenine kuhajo, olupimo čebulo, jo na drobno sesekljamo in jo skupaj s kozicami popražimo na maslu. Kozice nato odstranimo iz ponve, praženo čebulo, ki je ostala v ponvi, pa zalijemo z vinom in smetano za kuhanje. Tako pripravljeno omako pokuhamo, nato damo kozice nazaj v ponev. Na hitro zavremo in začinimo s poprom, soljo in malo limoninega soka. Rezance odcedimo, damo v skledo in vmešamo kozice v kremni omaki s penino. Okrasimo z malo posušene bazilike.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ