Rezanci s svinjino, piščancem in kozicami

Rezanci s svinjino, piščancem in kozicami (foto: Profimedia) Profimedia
27. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Rezanci se res obnesejo v vsakršni kombinaciji!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 240 g riževih rezancev
  • sol
  • 200 g svinjskega fileja
  • 200 g fileja piščančjih prsi
  • sveže mleti poper
  • 150 g kozic
  • 100 g belušne zelene
  • 150 g pak choija
  • 100 g gob šitake
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 4 žlice olja
  • 2 žlici temne sojine omake
  • 1 žlico sladko/kisle omake

Priprava:

1 Rezance pripravite po navodilih z embalaže. Na koncu jih odcedite.

2 Oplaknite obe vrsti mesa, ju očistite in zrežite na trakove. Začinite jih s soljo in poprom. Oplaknjene kozice po dolgem prerežite in jih začinite s soljo.

3 Oplaknite belušno zeleno, pak choi in gobe šitake. Olupite čebulo in česen. Zeleno, čebulo in česen zrežite na koščke, pak choi in gobe pa na majhne trakove.

4 V ponvi segrejte olje in na njem zlato popecite meso. Dodajte kozice in zrezano zelenjavo in vse skupaj malo popecite. Nato dodajte sojino omako in sladko/kislo omako in vse skupaj na srednji temperaturi dušite še 5 minut. Nato primešajte rezance, jed začinite s soljo in poprom in jo še malo pogrejte.

Foto: Profimedia