Ribji zvitki z bučkami

3. 9. 2011
Deli
Ribji zvitki v pikantni sirovi omaki

V pikantni sirovi omaki.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 8 ribjih filetov brez kože (po 80 g, na primer morske plošče)
  • 3 žlice limoninega soka
  • sol, poper
  • 2 srednje veliki bučki
  • 1 čebulo
  • 1 srednje veliko rdečo papriko
  • 4 vejice timijana (ali 1 žličko posušenega)
  • 200 ml juhe
  • 300 g topljenega sira s paradižnikom in papriko
Priprava:

Ribje filete oplaknite, osušite in jih po dolgem prerežite na pol. Pokapljajte jih z limoninim sokom ter začinite s soljo in poprom. Pripravite zelenjavo. Eno bučko po dolgem naribajte na 8–16 zelo tankih rezin. Po 1–2 rezini položite na filete, zvijte in spnite z zobotrebci. Zvitke položite v namaščen pekač za narastke.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Preostalo bučko sesekljajte in jo razporedite okoli zvitkov. Timijan oplaknite, osušite in lističe potrgajte z vejic. Čebulo in papriko sesekljajte ter ju skupaj s timijanom dodajte juhi. Juho zavrite in kuhajte približno 2 minuti.

Vmešajte topljeni sir in omako po okusu še solite in poprajte. Zvitke prelijte s sirovo omako in jih v pečici pecite 20–25 minut. Po želji jih okrasite z vejicami timijana.

Čas priprave: približno 50 minut
Na osebo: približno: 300 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 8 g

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord