Robidov zavitek

Robidov zavitek (foto: revija Lisa) revija Lisa
5. 11. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Sadni nadev v hrustljavem ovoju

Za 6 kosov potrebujete

  • 50 g bebi piškotov
  • 50 g sladkorja
  • pol žličke mletega cimeta
  • 500 g jabolk
  • 150 g robid
  • 1 zavitek (275 g) listnatega testa
  • 3 žlice smetane
  • 1 žlico sladkorja v prahu

Priprava

Bebi piškote zdrobite in jih zmešajte s cimetom in sladkorjem. Jabolka olupite, jih zrežite na četrtine, jim odstranite semenje in jih zrežite na tanke rezine. Primešajte jim še piškotne drobtine in prebrane robide.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testo razvijte in po njem po dolžini razporedite sadno mešanico. Zvijte s pomočjo papirja za peko in zatisnite konce.

Zavitek prevrnite z zatisnjenim delom navzdol v pekač, obložen s papirjem za peko. Testo premažite z smetano. Zavitek približno 30 minut pecite na srednjem nivoju pečice, da bo lepo zlato rjav. Po koncu peke naj se ohladi, pred serviranjem pa ga potresite še s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na kos: približno 340 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Značke: robide sladica