Rožmarinova nabodala

17. 12. 2012 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rožmarinova nabodala

Mmmm, po aromatičnem rožmarinu bo zadišalo celo stanovanje.

Za 2 osebi potrebujete

•  200 g svinjske ribice

•  4 velike rožmarinove vejice

•  sol, poper

•  1 žlico masla

•  300 g brokolija

•  100 g rdeče čebule

•  300 g bučk

•  250 ml juhe

•  100 ml rdečega grozdnega soka

• 2 žlici jabolčnega kisa

•  1–2 žlički škroba

• 80 g grozdnih jagod


Priprava

Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140). Meso zrežite na kocke. Rožmarinove iglice potrgajte z vejic, vršičke pa pustite. Iglice sesekljajte. Meso nataknite na vejice in ga začinite. Opecite ga na maslu, nato pa še do konca pecite v pečici, in sicer od 8 do 10 minut.

Pripravite zelenjavo. Brokoli v osoljeni vodi kuhajte od 5 do 8 minut. Čebulo in bučke zrežite na trakove ter na maščobi od peke mesa skupaj z rožmarinom pražite od 2 do 3 minute. Prilijte juho, sok in kis ter kuhajte od 2 do 3 minute. Omako zgostite s škrobom. Grozdje prerežite na pol in ga pogrejte v omaki. Nabodala postrezite z brokolijem in omako.


Čas priprave: približno 40 minut

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 26 g

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"