Sirovi kaneloni polnjeni s fino rikotino kremo

27. 7. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Sirovi kaneloni polnjeni s fino rikotino kremo

Prava poletna poslastica.

Za 4 osebe potrebujete:

• 1 veliko čebulo

• 3 stroke česna

• 3 žlice oljčnega olja

• 400 g pretlačenih paradižnikov (iz pločevinke)

• sol, poper

• sladkor

• 1 žličko posušenega origana

• 600 g rikote

• 100 g naribane mocarele

• 100 g naribanega parmezana

• 1 jajce

• 1 žlico sesekljanega peteršilja

• 16 kanelonov

Priprava:

1 Čebulo in česen olupite in oboje drobno sesekljajte. V večji ponvi segrejte olje in na njem oboje stekleno popražite. Dodajte paradižnike in omako začinite s soljo, poprom, sladkorjem in origanom ter pustite, da pri nizki temperaturi lahno vre od 10 do 15 minut.

2 Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Gladko zmešajte rikoto, polovico mocarele, parmezan, jajce in peteršilj ter mešanico začinite s soljo in poprom. Denite jo v dresirno vrečko z luknjastim nastavkom in z njo napolnite kanelone.

3 Kanelone položite drugega zraven drugega v namaščen pekač, jih prelijte s paradižnikovo omako in posujte s preostalo mocarelo. Pecite približno 35 minut. Na koncu po želji jed potresite še z baziliko.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.
Na osebo približno 980 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 72 g, ogljikovi hidrati: 47 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord