Slaščičar kraljice Elizabete II je razkril recept za slastno čajno pecivo, ki ga pripravlja za kraljevo družino (VIDEO)

21. 5. 2020
Deli
Slaščičar kraljice Elizabete II je razkril recept za slastno čajno pecivo, ki ga pripravlja za kraljevo družino (VIDEO) (foto: Profimedia)
Profimedia

Tokrat bomo 'grešili' po kraljevsko. Tu je recept za slastno čajno pecivo, ki ga slaščičarji pripravljajo za kraljevo družino. Ste pripravljeni?

Tradicionalno postrežejo s pecivom na vrtni zabavi v Buckinghamski palači, a ker je britanska kraljica Elizabeta II. zaradi koronavirusa vse vrtne zabave v palači odpovedala, so na Instagramu v ta namen objavili video, v kateri predstavijo celoten recept in pripravo.

Profimedia

Gre za t. i. scones, vrsto čajnega kolačka, ki se pogosto je z maslom in marmelado.

No, njeno veličanstvo si jih menda rada privošči z marmelado in strjeno smetano.

V Buckinghamski palači navadno priredijo štiri takšne dogodke, v maju, juniju in juliju. Kraljica Elizabeta II. sprejme več kot 30.000 gostov in z njimi preživi mirno in sproščeno popoldne. Na vsaki vrtni zabavi postrežejo okoli 27.000 skodelic čaja, 20.000 sendvičev in 20.000 kosov torte.

Profimedia

Vrtne zabave so priložnost, da se kraljica Elizabeta II. pogovori s širokim krogom ljudi vseh slojev, ki so pozitivno vplivali na skupnost.

No, začetek sezone vrtnih zabav tokrat proslavljajo malce drugače, z receptom, ki so ga kraljevi slaščičarji z veseljem delili. (Pripravo si lahko pogledate v videu na koncu članka.)

Scones kraljice Elizabete II

Sestavine:
  • 500 g moke
  • 28 g pecilnega praška
  • 94 g masla
  • 86 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 140 ml maslenega mleka (t. i. butter milk)
  • 100 rozin sultana (ki jih 30 minut namakajte v vroči vodi) - neobvezno
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.

Zmešajte moko, pecilni prašek, maslo in sladkor, dokler ne dobite mrvic.

V drugi posodi razžvrkljajte jajci in vmešajte mleko.

Tekoče sestavine vlijte k suhim in mešajte, da dobite gladko testo.

Neobvezno: v testno vmešajte rozine.

Testo stresite na pult, ga sploščite, pokrijte s folijo in pustite počivati približno 30 minut.

Nato testo razvaljajte na približno 2,5 cm debelo in izrežite kolačke ter jih razporedite po pekaču, ki ste ga obložili s peki papirjem. Kolačke pustite počivati še 20 minut.

Nato vsakega premažite z jajcem in postavite v ogreto pečico.

Pecite 10 do 12 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjavi.

Pecivo ohladite in postrezite z (jagodno) marmelado in strjeno smetano.

Pa dober tek!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Every year at Garden Parties across The Royal Residences, over 27,000 cups of ☕️, 20,000 🥪 and 20,000 slices of 🍰 are consumed! The Royal Pastry Chefs are happy to share their recipe for fruit scones, which traditionally would be served at Buckingham Palace every summer. Remember to tag us in your #royalbakes creations! 𝗜𝗻𝗴𝗿𝗲𝗱𝗶𝗲𝗻𝘁𝘀: -500g Plain Flour -28g Baking Powder -94g Butter -86g Sugar -2 Whole Eggs -140ml Butter Milk -100g Sultanas - a type of raisin (Cover in hot water and leave to soak for 30 minutes) 𝗠𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱: -Preheat oven to 180 C -Mix the flour, baking powder, butter and sugar together in a bowl, until a crumb is formed -In a separate bowl, whisk the eggs and buttermilk together -Add the liquid to the crumb mixture -Continue to mix the dough, until it is smooth -(Optional) Add the sultanas, and mix until evenly distributed 1Remove the dough from the bowl, flatten the dough and cover -Leave to rest for approximately 30 minutes -Roll out the dough to a thickness of 2.5 cm and cut to desired shape -Rest the scones for another 20 minutes -Gently egg was the top of the scones -Bake in the oven for 10-12 minutes until golden brown -Cool before serving with jam and clotted cream Enjoy!

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

 

Novo na Metroplay: "Življenje nam prek izzivov želi nekaj povedati" | Dejan in Tamara - Pot do spremembe