Sočna nabodala s svinjskim filejem

3. 7. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Sočna nabodala s svinjskim filejem

Za piko na i pa še slastna pomaka.

Za 4 osebe potrebujete

• 400 g svinjskega fileja

• 125 ml namaza iz paprike (na primer Eta)

• 2 srednje veliki jabolki •

2 rdeči čebuli

• 1 bageto

Priprava

V vodi namočite 8 lesenih nabodal. File osušite in ga zrežite na 16 večjih kock. Denite jih v skledo, jim primešajte 4 žlice paprikinega namaza in jih pustite stati približno 10 minut.

Jabolka operite, jih zrežite na osmine in jim odstranite peščišče. Čebuli olupite, ju zrežite na četrtine in te razdelite na posamezne 'ladjice'. Čebulo, jabolka in meso izmenjaje nataknite na obrisana lesena nabodala.

Nabodala približno 10 minut pecite na žaru in jih od časa do časa obrnite. Bageto položite na rob žara in jo med obračanjem hrustljavo popecite. Preostanek namaza iz paprike postrezite zraven, po želji pa nabodala okrasite še z zelišči.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 55 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"