Sočna pogača iz mletega mesa

3. 6. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Sočna pogača iz mletega mesa

S slastno oblogo iz paradižnikov, šampinjonov in mocarele.

Za 8 kosov potrebujete

• 750 g govejega mletega mesa

• 1 žlico olja

• 1 čebulo

• 2 stroka česna

•  200 g šampinjonov

• sol, poper

• sladko mleto papriko

• mlet čili

• 1 žličko sesekljanega timijana

• 1 zavitek testa za pico (gotov izdelek)

• 1 žlico drobtin

• 4 večje paradižnike

• 250 g mocarele

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Mleto meso popecite na vročem olju, tako da bo lepo drobljivo. Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. Očistite šampinjone in jih glede na velikost zrežite na polovičke ali četrtine. Vse skupaj dodajte mletemu mesu in sestavine pecite ob mesu še približno 5 minut. Začinite s soljo, poprom ter mleto papriko in čilijem. Primešajte še origano.

Testo za pico razvaljajte v pravokotnik (33 x 40 cm) in ga položite v model za narastke, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Testo nekoliko privzdignite ob robovih.

Testo posujte z drobtinami in po njem enakomerno porazdelite zmes iz mletega mesa. Očistite paradižnike in odcedite mocarelo. Oboje zrežite na rezine in jih na gosto porazdelite po mesu. Pogačo pecite na srednjem nivoju pečice približno 30 minut. Po koncu peke jo vzemite iz pečice, jo zrežite na osem kosov in po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 75 minut.

Na kos: približno 490 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 30 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek