Špageti s šunko

17. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Špageti s šunko (foto: foodstock photo)
foodstock photo

S poširanim jajcem in listno špinačo

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g listov špinače
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 strok česna
  • 250 g pršuta
  • 1 žlico masla
  • 400 g špagetov
  • sol
  • 4 jajca
  • 5 žlic kisa
  • 1 žlico oljčnega olja
  • poper
  • 1 žličko naribane lupinice neškropljene limone
  • 40 g parmezana

Priprava

Zelenjavo operite in očistite. Špinačo osušite, paradižnike prepolovite. Česen zrežite na kocke. Pršut natrgajte na majhne koščke, jih hrustljavo popecite na maslu in vzemite iz ponve. Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi.

Vsako jajce ubijte v svojo skodelico. V liter vrele vode zlijte kis. Z žlico ustvarite vrtinec. Nato pustite v vodo zdrsniti jajca drugo za drugim in jih kuhajte 4 minute.

Česen podušite na olju. Dodajte špinačo in paradižnike ter vse skupaj pecite 3 minute. Začinite s soljo, poprom in limonino lupinico. Testenine odcedite in jih primešajte skupaj s pršutom. Na vsak krožnik položite 1 jajce. Potresite s sirom in poprom.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 71 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"